Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ има готовност да превозва товари до Гърция

БДЖ има готовност да поеме заявките на всички клиенти, които желаят да осъществят превоз на товари до Гърция, съобщиха от дружеството.

Във връзка със стачката на гръцките фермери, блокирали пътищата в граничните райони, и по разпореждане на министъра на транспорта Александър Цветков, БДЖ е създало извънредна организация за превоз на товари до южната ни съседка. Заявените поръчки за превоз на товари ще се обработват ускорено, което ще даде възможност за тяхното по-бързо придвижване.

Железопътните гари, на които могат да се извършват товаро-разтоварните дейности са "София-товарна", "Благоевград", "Дупница", "Дамяница" и "Кулата". На гара "София-товарна" се предлага възможност за поемане на заявки за товарене на контейнери. На гръцка територия контейнерите се разтоварват на гарата в Солун, както и в търговско-логистичния център в Промахон.

Подробна информация за предлаганата услуга можете да получите от поделението за международна и вътрешна спедиция "БДЖ СПЕД" на телефони /02/ 932 41 49, ; /02/ 932 42 12; /02/ 932 42 07.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна