Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плюшченко поведе след кратката програма в Талин, Кенчадзе предпоследен

 

Олимпийският шампион от Торино'2006 и трикратен световен първенец - руснакът Евгени Плюшченко поведе след кратката програма на европейското първенство по фигурно пързаляне, което продължава в Талин, Естония. Плюшченко получи оценка 91.30 точки - 51.10 точки за техническа стойност и 40.20 точки за изпълнение. Той участва на еврошампионат за пръв път от 2006-та година, когато спечели титлата. Плюшченко изпълни чисто комбинация от четворен и троен тулуп, троен аксел и троен луц.

Кратката програма бе изключително интересна, тъй като в Талин на леда се завърнаха бившите световни шампиони Евгени Плюшченко, Стефан Ламбиел от Швейцария и Бриан Жубер от Франция. Жубер, чиито хореографи от този сезон са двукратните световни шампиони при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки, е настоящ европейски шампион и бронзов медалист от световното първенство. Той остана втори с 88.55 точки - 47.80 точки за техническа стойност и 40.75 точки за изпълнение.

Трети се нареди Яник Понсеро (Франция) с 82.40 точки, следван от европейския вицешампион за юноши от миналата година Михал Брезина (Чехия) със 79.60 точки.

Българинът Георги Кенчадзе остана предпоследен - 36-ти с 32.02 точки (14.52 точки за технически елементи и 17.50 точки за изпълнение) и не успя да се класира за волната програма, където участват първите 20 след кратката.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна