Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ: Правителството да оттегли подкрепата си от Меглена Плугчиева

ДСБ настояват премиерът Бойко Борисов да оттегли подкрепата си за кандидатурата на Меглена Плугчиева за вицепрезидент на Международната банка за възстановяване и развитие. Според ДСБ такава подкрепа оправдава всичко, срещу което протестира настоящото правителство и ще се превърне в политическа амнистия за тройната коалиция.

От ДСБ смятат, че Меглена Плугчиева в качеството си на вицепремиер, отговарящ за еврофодновете в предишния кабинет, носи отговорност за създалото се напрежение между ЕК и България. Зам.-председателят на ДСБ Даниел Митов заяви, че фактът, че са крити писма от кореспонденцията на правителството на тройната коалиция и Брюксел означава, че има конкретни виновници. Според Митов, ако не се потърси сметка от предишните управници, то цялата отговорност ще падне върху главата на настоящото правителство.

ДСБ за пореден път настоя за спешни мерки за достигане по директен път на европейските средства до българската икономика. Партията ще представи и план за подобряване на комуникацията между българското правителство и ЕК. ДСБ ще подкрепи двете промени в правителството, стана ясно на пресконференцията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени