Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка в страната

Отсечката Карнобат-Бургас от автомагистрала "Тракия" вече е отворена, съобщиха от агенцията "Пътна инфраструктура". Пътните платна и в двете посоки са проходими при зимни условия, без ограничения в движението.

Вече са разчистени и проходими пътищата от Добрич за Албена и Кардам. Остава затворен пътят Шабла-Дуранкулак, където продължава разчистването на големите преспи.

Пътят Ямбол-Елхово вече е отворен, след като преспите там бяха разчистени. По пътя Бургас-Слънчев бряг товарните автомобили могат да се движат без вериги. Това се отнася и за пътя Варна-Бургас в участъка Слънчев бряг-Обзор.

Остава забраната за движение на товарните автомобили с ремаркета през Превала, Смолянско и по пътя Пещера-Батак-Доспат. Там не се изискват вериги.
Все още остава затворен пътят в община Нови пазар. Това съобщи кметът Васил Тонев. Без ток са части от селата Мировци и Правенци. Заради авария е спряна водата в село Мировци.

Рекордно ниски температури бяха отбелязани днес в страната, предимно в Северна България. Минус 29 градуса е била температурата сутринта в Главиница, Силистренско.


 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна