Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СГС остави в ареста Цветелин Кънчев

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста лидера на „Евророма” Цветелин Кънчев. Преди началото на заседанието той специално поздрави БНР за юбилея му. Делото протече при закрити врата.
На излизане от съдебната зала, въпреки че остана в ареста, Цветелин Кънчев отново попита: Къде е националното радио? Използва повода да поздрави слушателите и работещите в медията, която нарече стабилна.

Извън това, делово, Софийският градски съд не намери основания да го пусне от ареста, където е в продължение на два месеца заедно с Христо Върбанов и Димо Станчев по обвинение, че са изнудвали за близо 160 000 лв. бившия член на „Гражданска защита” Никола Николов. Здравословни и други проблеми бяха изтъкнати пред магистратите. Подробностите обаче ще останат зад затворената врата, която днес остана такава по волята на дежурния съдия. Той прецени, че по делото има СРС-та, които не му позволяват да разглежда заседанието пред журналисти и пред множеството съграждани и съпартийци може би на Цветелин Кънчев, които дойдоха в съдебната зала и възприеха решението за закритото заседание първо с аплодисменти. След като разбраха с коментари: понеже сме цигани, затова ни изгониха. Явно искат да решат делото по този начин. Така че какви са били точните аргументи на съда, очевидно ще научим по-късно, когато делото започне по същество. Адвокатите на Цветелин Кънчев коментираха, че най-вероятно няма да обжалват пред следващата съдебна инстанция, за да не бавят съдебния процес.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна