Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нина Иванова:"С влизането ни на финал - изпълнихме целта си на европейското в Талин. Във Ванкувър фаворити за златото са двойките от Китай"

Спортната ни двойка Нина Иванова и Филип Залевски се предсавиха отлично на европейското първенство по фигурно пързаляне, което се проведе в Талин.  Българите завършиха не сямо влязоха във финала, но и завършиха  на 16-то място в крайното класиране. Всъщност двамата ни фигуристи са единствените, които успяха да стигнат до волна програма в този шампионат. Георги Кенчадзе при мъжете и Соня Радева при жените не успяха да попаднат сред финалистите. След кратката програма  Кенчадзе завърши 36-ти, а Радева 40-та.

В предаването "На финала" Нина Иванова заяви, че на европейското са изпълнили целта си - влизане във финал и само недостатъчно отработената волна програма им е попречила за по-пердно класиране от 16-то място. Следващата седмица двойката започва подготовката си за световното първенство през март в Торино. До шампионата на планетата двамата ще тренират в Киев. Според Нина Иванова фаворитите за спечелването на олимпийското злато във Ванкувър са двойките от Китай.

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна