Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГКПП "Кулата - Промахон" остава затворен до 19 ч.

Граничният пункт Кулата – Промахон ще бъде затворен за движение до 19.00 часа, съобщи пред БНР заместник началникът на областната полиция в Серес Стефанус Мандалус.

Засега полицията няма информация за това в какъв времеви пояс ще бъдат отваряни и затваряни отделните гранични пунктове, тъй като решенията се взимат от протестиращите фермери и те информират полицейските служби буквално минути преди да предприемат блокадите.

Положението се усложнява от факта, че отделните блокади, вътрешни и гранични, които в Северна Гърция са общо 12 на брой, се ръководят от различни земеделски синдикати без между тях да има координация.

Според комисар Мандалус няма никаква гаранция за пътуващите в Гърция, че ще успеят да се придвижат особено до по-големите градове, тъй като блокадите на земеделците се издигат в последния момент и движението се спира за неопределено време.

От два дни престои в Гърция нашият екип не е попадал на блокада от трактори по вътрешните магистрали, вероятно защото вчера и днес в Солун тече среща между отделните земеделските синдикати, на която ще бъде взето решение за понататъшните им действия.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна