Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Лъчезар Димитров:"В понеделник в 9.30 ще сме на входа на морската ни база"

Продължава сагата - "Войната на НСА с община Несебър". В понеделник в 10.00 часа кметът на Несебър - Николай Димитров за пореден път ще направи опит да събори част от съоръженията на базата на Националната спортна академия “Васил Левски”. Тези действия на градоначалникът предизвихака за пореден път недоволството на студентите и преподавателите от Висшето спортно училище. Спорът за земята върху която е построена базата е от 2008 година.

Тогава кметът Николай Димитров издаде заповед, с която предостави плажа на базата на местен бизнесмен – едноличен търговец Недялко Савов Николов вместо на учебното заведение. При проведения конкурс за стопанисване на плажа НСА е беше класирана на второ място. Два дни след решението на градоначалника работници се опитаха да ремонтират една от постройките край плажа, действаща предишни години като заведение и бяха изведени с полиция.

В края на юли 2009 г. при поредни опит на Димитров да разруши съоражнията студентите от НСА излязоха на масов протест в защита на спортната си база . Тя е с площ около 200 декара и е създаденапрез 1974 година и е един от най-големите спортни комплекси в България.

В предаването "Спорти и музика"  ректорът на Националната Спортна Академия проф. Лъчезар Димитров заяви, че Николай Димитров отново си служи с неправомерни средства и умишлено е изпратил предупреждението за навлизане на строителна техника в петък вечерта, за да няма време за реакция от страна на висшето училище. Проф. Димитров зяви, че в понеделник в 9 часа и 30 минути студентите и преподавателите на Академията отново ще бъдат на входа на морската база и ако се наложи ще останат там до сряда, когато е заседанието на правителството,на което ще се вземе и крайното решение по този казус

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна