Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С полицейско насилие събориха оградата на НСА в Несебър

Близо половин час продължиха сблъсъците мужду студенти и преподаватели от Националната спортна академия и полицаи от Несебър, пред входа на учебната база край Равда. Протестиращите се опитаха да спрат разрушаването на оградата на базата, предприето от община Несебър.

С митинг- шествие в София , преподаватели, студенти и служители на Националната спортна академия подкрепиха протеста на колегите край Несебър.

Само за 2 часа против събарянето на оградата на базата в Несебър в интернет мрежата "Фейсбук" се обявиха над 2200 души - бивши и настоящи студенти, преподаватели на академията.

Напълно законно са били премахнатизагражденията около лагера на Национална спортна академия в Равда - това заяви Николай Димитров – кмет на Община Несебър по повод днешния протест на студенти от НСА, при който се стигна до сблъсъци с полицията. Според градоначалникът, заповедта, която той е издал за събаряне на портала и оградата на лагера на Национална спортна академия край Равда, се базира на дадените му правомощия  от Закона за устройство на територията и от Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Въпросната заповед визира единствена махането на загражденията и порталите, които до момента пречиха на хората, чиито земи се намират в тази територията да получат достъп до тях.

„Не събаряме базата на НСА. Нека това е ясно. Съборихме само портала и бариерата, с които се ограничаваше достъпът на хората до земите им.Община Несебър не е против спорта и не пречи на развитието на спорта" заяви още Димитров.

 

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас/Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна