Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в страната са мокри, с частично заледени и заснежени участъци, които се обработват и опесъчават. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Мокри и частично заснежени участъци има и по АМ „Тракия” и „Хемус”. Силен вятър със снегонавявания има в областите Разград, Плевен, Велико Търново, в района на Свищов и Павликени, и в района на Ловеч.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки.

Затворен за товарни автомобили е ГКПП „Кулата”. Отворени за всички автомобили остават „Илинден” и „Капитан Петко Войвода”.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС-та: забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и по пътя Пещера – Батак. Всички товарни автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през Рижки проход и област Шумен, по пътя Белово - Юндола, Велинград – Сърница и Велинград І Аврамово.

Веригите за товарните автомобили са задължителни в област Велинград, Прохода на Републиката, по пътя София – Варна, в участъка Кесарово – Моравица, Русе – Бяла и Русе – Разград.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени