Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов потвърди респекта си към институциите

След приетия от премиера Бойко Борисов и ВСС мораториум върху взаимните нападки по повод вестникарско интервю на вицепремиера Цветан Цветанов тази сутрин в интервю за предаването на „Хоризонт” “Преди всички” Цветанов потвърди респекта си към институциите. Той, обаче, обясни мотивите, които са го накарали да изкаже в интервюто болката си от несвършената работа в продължение на 20 години.
Цветан Цветанов: Нищо повече не желаем и нищо повече не бих дал като оценка за това, което е в съдебната система. Винаги съм казвал и дори в интервюто споменах, че аз уважавам българската съдебна система, но не мога да приема за нормално, че всичките са част от тази съдебна система, която трябва да бъде в България, както не мога да приема за нормално, че всички служители на МВР са тези служители, които трябва да отстояват и защитават интересите на държавата и затова работим активно чрез отдел „Вътрешна сигурност” и чрез инспектората, за да можем да неутрализираме и да вадим тези служители от системата на МВР.

По повод разследването на случая „Наглите” министър Цветанов потвърди, че то продължава и същевременно даде аргументи защо разследванията вървят бавно.
Цветан Цветанов: След променената мярка на Хамстера имаме двама свидетели, които бяха готови да свидетелстват, но вече се отказаха. Това достатъчно ли Ви е, за да Ви каже какъв е проблемът и каква е тежестта на това, което правим?

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна