Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силивя Митева, Моника Минчева, Цветелина Стоянова и Боянка Ангелова - основния състав на националният ни отбор по художествена гимнастика за 2010

Старши треньорът на националния ни отбор по художествена гимнастика Илиана Раева и Спортно-техническата комисия на федерацията утвърдиха състава на представителния ни тим за годината. В основният отбор попаднаха Силвия Митева, Моника Минчева, Цветелина Стоянова и Боянка Ангелова.

Определен бе и разширен състав от пет състезателки - Габриела Кирова, Мария Матева, Кристина Илиева, Марина Стоименова и Румяна Велинова.

В същото време стана ясен и  съставът, който ще се готви за Европейското първенство за девойки. Това са Анастасия Кисе, Диляна Боцева, Симона Неделкова и Стела ГеоргиеваКонтролно състезание ще определи според регламента на Европейското първенство дали и четирите гимнастички ще участват на шампионата на Европа или 2 или 3 от тях.

На 17-ти февруари, Цветелина Стоянова, Боянка Ангелова, Анастасия Кисе и националният отбор за девойки ансамбъл ще заминат за първия старт за Гран При за сезона в руската столица Москва.

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна