Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът изпрати олимпийската ни делегация за Ванкувър

Българската олимпийска делегация за Игрите във Ванкувър беше тържествено изпратена в Гербовата зала на Президентството.

На церемонията присъстваха министърът на физическото възпитание и спорта доц. Свилен Нейков, председателят на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и състезателите ни по сноуборд, ски алпийски дисциплини и биатлон.

След като пожела супех на състезаталите ни държавният глава Георги Първанов връчи българския флаг на нашата състезателка по сноуборд Александра Жекова, която ще бъде знаменосец на откриването.

"От името на олимпийската делегация ви благодаря за топлите  думи и дано това, което казахте да ни помогне във Ванкувър. Аз мисля, че тези млади хора имат много голям шанс и им пожелавам като спортист човек от все сърце техния четиригодишен труд да бъде възнаграден и те да се изкачат на най-високото стъпало. Както всички си спомняме Катя Дафовска, не случайно тя е нашето олимпийско аташе, нашия кадем, но преди да стане олимпийска шампионка тя нямаше първо място на Световни купи и световни първенства. Това са големите състезания, получават се големи изненади и защо не този път и България да има уникалния шанс да се радва и да се гордее. Пожелавам им успех и цяла България да стиска палци", каза президентът на БОК Стефка Костадинова.

/К.И./

 

 

По публикацията работи: Ивайло Герчев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна