Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консолидация на българските военни в Афганистан засега нe се планира

Събиране на военните ни контингенти в един регион в Афганистан на този етап не се планира. Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов при завръщането тази нощ у нас на българските военнослужещи, които изпълняваха мисия по охрана на летище Кандахар.

Пред журналисти министър Ангелов съобщи, че разследването по случая с ракетното нападение над българската база в Афганистан продължава и в него е включен и български дознател.

Аню Ангелов: Имаме дознател, който извършва това разследване на място. Освен това, доколкото ми е известно, Военната прокуратура е разпоредила също, но и те могат да ви кажат, пък и аз от опита си в армията, мога да ви кажа, че това е абсолютно въпрос на случайност - попаднал човек на неточното място и получил тези наранявания. Да търсим някакви причини или ако щете вина – има си хора, които да я търсят. Ако има такава вина, ще я намерят, предполагам. Но ние не считаме, че сме нарушили по някакъв начин процедурите, по някакъв начин правилата за действия в такива условия. Напротив, впечатлението на министър Младенов беше, че те са действали перфектно. Това беше и докладът на ген. Самандов, който е бил там по време на стрелбата.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна