Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каним Швеция, Русия и Хърватия за контроли

 

Българският футболен съюз (БФС) преговаря с Швеция, Русия и Хърватия за контролна среща на националните отбори, която трябва да се играе през месец май тази година. Това обяви вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев при завръщането на българската делегация от жребия за Евро 2012 във Варшава. Все още не е ясно къде ще се играе въпросната приятелска среща, като има възможност дори да е на неутрален терен.

За момента единствената сигурна проверка е срещу Полша на 3-ти март, а от БФС търсят съперник за 23-ти или 24-ти май, когато е другата официална дата на Европейската футболна асоциация (УЕФА).

"Доволни сме, че ще играем мачове с Англия в квалификациите. Това е идеална възможност за лидерите на нашия национален отбор да се докажат точно пред английската общественост, специалисти и публика. Все пак Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров играят вече доста време в Англия и там са широко известни. Хубаво е също така, не само това, че ще играем с Англия. Хубаво е, че Черна гора е аутсайдерът в нашата група. Такива изравнени опоненти няма да позволят на нашия отбор да се отпусне или да подцени някой съперник. А видяхте, че в последния квалификационен цикъл загубихме доста точки срещу последните състави в групата. Целта, която е поставена пред националния селекционер и отговорника за националния отбор, е класиране на европейското първенство.", коментира Атанас Фурнаджиев.

Стратегията на България при договарянето на програмата в групата от квалификациите за европейското първенство по футбол през 2012 година ще е да стартираме с две домакинства разкри още заместникът на Борислав Михайлов. Такова е желанието на селекционера Станимир Стоилов и на директора на националите Наско Сираков, а срещата за уточняване на програмата ще е на 15-ти март в Цюрих.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна