Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Анев и Михаил Клечеров се класираха за преследването в биатлона

Биатлонистите ни Красимир Анев  и Михаил Клечеров ще участват в преследването на Змините Олимпийски игри във Ванкувър. Българите успяха да влязат сред първите 60 в спринта на 10 километра и така си осигуриха място в следващия старт.

Красимир Анев се представи отлично в недпреварата и след като не допусна нито едно грешка в стрелбата се нареди на 25-то място  в крайното класиране от 87 участници. Михаил Клечеров също стреля без грешка, но с по-слабо бягане се класира 59-ти.

Останалите ни двама представители останаха извън 60-те. Мирослав Кенанов с един пропуск на огневия рубеж завърши 82-ри, а Владимир Илиев допусна 3 грешки и се нареди 83-ти.

 За обща изненада Венсан Жеспечели донесе първия златен медал за Франция от 21-те зимни олимпийски игри, след като победи в спринта на 10 километра. 24-годишният войник от френската армия, направи отлична стрелба и изпревари с 12,2 секунди норвежеца Емил Хегле Свендсен, който има четири победи в стартове за световната купа през този сезон. С бронза се окичи представителя на Хърватия Яков Фак.

Другата изненада е тоталният провал на легендарния норвежец Оле Ейнар Бьорндален, който пристигна във Ванкувър с девет олимпийски медала в кариерата си. След като направи четиригрешки в стрелбата, Оле Ейнар Бьорндален се класира на 17-то място.

/К.И./

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна