Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Максим Стависки:"На състезание е страшничко. Иска ти се да направиш всичко сам на леда, но стоиш зад мантинелата и си безсилен да промениш нещата"

Руснакът Евгени Плюшченко излезе начело  с невероятно изпълнение на кратката си програма в урнира по фигурно пързаляне за мъже на Олимпийските игри във Ванкувър. Повече от 11 хиляди души проследиха със затаен дъх всяко негово движение по леда в продължилата общо 2:30 минути програма, която започна с комбинация от четворен и троен скок.

На второ място е представителят на САЩ Еван Лисаче, а трети -японецът Даисуке Такахаши. Четвърто място зае неговият сънародник Нобунари Ода , а пети остана швейцарецът Стефан Ламбиел . До десето място се класираха още Джони Уиър от САЩ, Патрик Чан от Канада, Такахиро Козука от Япония, Михал Брезина от Чехия и Денис Тен от Казахстан.

В надпреварата българското участие беше записано с името на Максим Ставски. Двукратният световне шампион е във Ванкувър като част от френската делегация, защото заедно с Албена Денкова са хореографи и треньори на най-голямата надежда на французите за медал Бриян Жубер.

Френският фигурист е сред големите звезди на олимпийския лед с една световна, две европейски и 4 френски титли през последните 5 години.

Пратеникът на БНР във Ванкувър Теодор Черешев разговаря с Максим Стависки преди неговия възпитаник да излезе на леда.

/К.И./

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна