Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НДСВ: Възможно е Меглена Кунева да се кандидатира за президент

Възможно е Меглена Кунева да се кандидатира за президент, след като се завърне от Брюксел. Това каза пред „Хоризонт” лидерът на НДСВ Христина Христова, коментирайки решението на Кунева да се откаже от постове в Европейската комисия и да се отдаде на политика в България.

Христина Христова: Тя е европейски политик, който 10 години се занимава с европейски проблеми, от 2007 г. е еврокомисар, естествено, че е възможен кандидат. Лице е на партията и аз много се радвам, че тя, връщайки се в България, ще допринесе с европейския си опит за българската политика.

НДСВ предлага изборите за местна власт и за президент да се проведат заедно. По думите на Христина Христова, такава е практиката в ЕС: "Сега е моментът да предложим на управляващото мнозинство ние от НДСВ, изборите да бъдат две в едно. Такава е практиката в европейските страни. Просто трябва да има една норма, че има ли два избора в срок от 6 месеца, те трябва да се проведат заедно, да спестим времето на хората. Много е разумно предложението. Много ни се иска да разберат тези аргументи и да подкрепят тези аргументи, разбира се, ние ще направим и специална кампания."

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна