Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакван финал в хокея при жените САЩ срещу Канада

 

Фаворитите за титлата Канада и САЩ очаквано се класираха за финала на олимпийския турнир по хокей на лед за жени. На полуфиналите американките
разгромиха Швеция с 9:1, а домакините спечелиха убедително с 5:0 срещу Финландия.

С победата си срещу шведките САЩ взе реванш за загубата от скандинавската страна на полуфиналите на олимпийските игри в Торино преди четири години. Американките, които завършиха с три победи и голова разлика 31:1 в предварителната група, отново не проявиха никаква милост срещу съперника. Моник Ламорео реализира три гола в полза на американския отбор, а Меган Дъган, Кейтлин Кейхоу, Анджела Руджейро, Кели Стак, Карън Тачър и Кери Уеленд също успяха да се разпишат във вратата на Швеция при категоричната победа. Пернила Винберг пък вкара единственото попадения в полза на шведките.

Домакинът Канада също постигна лесен успех с 5:0 срещу Финландия. С два гола се отличи Хейли Ъруин, а Шери ПайпърМеган Агоста и Каролин Келет добавиха по един гол във вратата на Финландия.

Финалът между САЩ и Канада е в четвъртък. Двата отбора се срещат във финален двубой за трети път в последните четири издания на олимпийския турнир по хокей на лед за жени.

В мача за 5-то място Швейцария победи Русия с 2:1 след изпълнение на дузпи, а Китай надигра Словакия с 3:1 и се класира на 7-та позиция.

Полуфинали в турнира по хокей на лед за жени на Олимпиадата във Ванкувър:

Канада - Финландия - 5:0

САЩ - Швеция - 9:1

Мач за 5-то място:
Швейцария - Русия - 2:1 след дузпи

Мач за 7-мо място:
Китай - Словакия - 3:1

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени