Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б. Борисов и Т. Кретен обсъдиха сътрудничеството на българските власти с ОЛАФ

По време на срещата си с директора на дирекция „Разследване и операции” в ОЛАФ Тиери Кретен премиерът Бойко Борисов е поискал разследванията на ОЛАФ да се признават за доказателства и по тях да се издават присъди.

Много реформи са в ход, ние ги следим внимателно, каза Тиери Кретен. От особена важност е сега да видим пред себе си партньори, разполагащи с добри инструменти и правилни санкции, които да бъдат приложени срещу измамниците, каза той. И припомни, че белег за професионализъм са създадените от българските власти съвместни екипи за разследване. Тиери Кретен определи като насърчаващи сигналите, които правителството дава с реформите. Очевидно е обаче, че освен професионализма и отчетността, ключ към успеха също и ефективността. Трябва да видим в края на разследването дали има достатъчно доказателства за съда, каза Тиери Кретен.

Премиерът Бойко Борисов каза след срещата: Има политическа воля и желание да стигнем до край в разследванията. Няма толерирани хора в България. Всеки сигнал, който подаде ОЛАФ, ще бъде разследван. И те са убедени какви ще бъдат реакциите. Знаете, че в промяната на нашето законодателство искаме разследванията на ОЛАФ да бъдат доказателства и да може на базата на тях да се издават присъди.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени