Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Илиев и Янаки Янакиев обявявиха конкурс за дизайн на новия състезателен автомобил - Skoda Fabia S2000

Отборът на петкратния рали шампион Димитър Илиев и навигатора му Янаки Янакиев обявяви конкурс за дизайн на новия състезателен автомобил - Skoda Fabia S2000.

Конкурсът е отворен за всички участници, които намират вдъхновение в изкуството на дизайна, в автомобилите и автомобилните спортове, и желаят да представят своята концепция за брандинг на супер автомобила през новия състезателен сезон.

Всеки участник в конкурса може да кандидатства с до пет проекта до 26 март 2010 г. Официалният регламент на конкурса и ехническите изисквания за дизайна на колата са качени на обновения сайт на отбора.

Всички получени проекти ще бъдат представени в сайта на отбора и ще кандидатстват за наградата "Най-добър дизайн", коятосе определя от журито на конкурса и се реализира върху състезателния автомобил. Името на победителя ще бъде изписано върху състезателния автомобил. Освен това, той ще получи паричнанаграда от 1 000 лева и ВИП пропуск за двама души за бокса на VIVACOM Rally Team за Рали България (кръг от 2010 WRC шампионата).

Представителите на медиите ще имат възможност да излъчат свой собствен победител, който ще спечели предметна награда от генералния спонсор.

Миналата седмица шампионът се завърна от завода в Чехия, където се договори за техническите спецификации на новия автомобил.

В рали България Димитър Илиев ще участва с Skoda Fabia S2000, защото за участие с автомобил WRC ще му е необходим бюджет от 280 000 евро, непосилен за отбора в този момент.

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени