Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков нямал информация за връзки на Емин със службите

Бившият вътрешен министър Михаил Миков заяви, че не е имал информация за връзки на Ахмед Емин със службите. В интервю за "Хоризонт" Миков посочи, че трябва да бъде проучен въпросът за отношения на Емин със службите, но според него, това няма отношение към самоубийството му.

"Аз мисля, че по-скоро Движението за права и свободи трябва да се притеснява и да види какво става с тези материали, които бяха иззети от тяхната политическа централа и каква е тяхната съдба," посочи Миков.

Бившият вътрешен министър отхвърли версията, че е било подготвяно убийство на Ахмед Доган. Според Миков, случаят "Ахмед Емин" излиза от рамките на правораздаването и минава само в полето на политиката. Миков не изключи възможността единомислието на ГЕРБ и ДПС по този казус да означава търсене на подкрепа за управлението:

"Обяснението е просто, бюджетът не се изпълнява в държавата, виждате какво става в здравеопазването. Трябва сериалът "Стражари и апаши" да продължава с нови и нови пикантни случки. От първия ден започнаха бомбастични версии. Мога категорично да заявя, че вярвам на професионализма на прокуратурата, следствието, Министерство на вътрешните работи и разследващите полицаи, ДАНС, които участваха тогава в този случай."

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени