Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тотю Младенов предложи своя заместник Христина Митрева за управител на НОИ

Заместник-социалният министър Христина Митрева е кандидатурата, която министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов е предложил за нов управител на НОИ. Чака се одобрението на парламента, за да поеме тя управлението на института, коментира пред „Хоризонт” самата Митрева, която ще остане и съветник в екипа на социалното министерство.

Вече наистина няма защо да се крие. За мен това е една оценка висока, която аз изключително ценя. Аз ще остана да помагам и на министър Младенов. Много допирни точки има. И другото, което ще се постарая, това е по-добрата координация между НОИ и Министерство на труда. Същото ще бъде и със Здравната каса и с НАП. Това е пътят, по който можем да решаваме нещата и да ги подобряваме., каза Митрева.

Пред „Хоризонт” Христина Митрева каза, че в хода на преговорите между синдикатите и бизнеса могат да се договорят по-високи размери на минималната заплата и минималните пенсии.

Разбира се, че ще се търсят начини, ако има, както много пъти вече го повторихме, за съживяване на икономиката и стабилизиране на пазара на труда. Начини, първо, да се подпомогнат най-нискодоходните групи от населението, тези с минимални пенсии, с минимални заплати, с минимални гарантирани плащания. Аз предполагам, че някъде май-юни ние вече ще имаме една по-ясна картина за тенденциите, за това доколко се възстановява икономиката., уточни заместник-министърът на труда и социалната политика.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна