Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димо Гяуров: Твърде късно е да се открие истината за смъртта на Ахмед Емин

Твърде късно е да се открие истината за смъртта на Ахмед Емин, смята председателят на парламентарната комисията за борба с корупцията Димо Гяуров. В предаването "Неделя 150" на "Хоризонт" Гяуров каза, че не са били извършени голяма част от оперативните действия след смъртта на бившия началник на кабинета на Доган.

"Мога да кажа, че съм наясно с определени липси с това, какво не е направено. Например твърдя, че не са взети т.нар. натривки от всички пребиваващи в сградата тогава, което би било сигурно доказателство, че едно или друго лице е употребило огнестрелно оръжие непосредствено преди смъртта на Емин. От самия Доган не са взети. Не съм оптимист, че истината някога ще излезе наяве", заяви Гяуров.

Също пред "Хоризонт" зам.-председателят на ДПС Лютви Местан призова службите да кажат цялата истина за смъртта на Ахмед Емин, независимо кого ще засегнат с нея.

"Думата тук би трябвало да имат специалните служби, където се таят истините за смъртта на Ахмед Емин. Начинът цялата тази истерия да спре е само един - каквато и да е информация да има било в ДАНС, било в прокуратура, следствие, МВР, да излезе на бял свят. Когато ние казваме "цялата истина" по този въпрос – истината, цялата истина, тези три думи включват т.нар негов архив. Ако имахме някакви притеснения, не бихме имали толкова категорична теза", заяви зам.-председателят на ДПС.

Лютви Местан отрече да има тайни съглашения между ГЕРБ и ДПС по случая "Емин". Той добави, че на заседанието на ДПС, което тече в Боровец, не е била обсъждана темата със смъртта на съветника на Ахмед Доган.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна