Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка в страната

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки в по-голямата част от страната все още са сухи, но има и места с мокри и хлъзгави участъци. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Дъжд вали в област София, Кюстендил, Перник и Пловдив, а сняг на прохода Петрохан, на места в Софийска област, Самоков и Козница. Поради мъгла е намалена видимостта до 150 метра в района на Търговище.

Затворени са проходите Троян – Кърнаре, Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки. Опасност от падащи камъни има в област Смолян, Искърското и Кресненско дефилета, по пътя София – Самоков, Асеновград – Смолян, Югово – Лъки, Кричим – Девин, Мездра – Ботевград, Белица – Загражден, Кучериново – Рилски манастир и в района на Мечи дол.

Въведени са следните ограничения – до края на март е в сила забраната за преминаване на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка. Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан и пътя Батак – Доспат. Все още е забранено движението на товарни автомобили през Дюлински проход и по пътя Арковна – Партизани.

Ремонтни дейности се извършват по пътя Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем – Смолян, Варна – Добрич, Кюстендил – Дупница от Скобелево до разклона за Добри дол и Раброво – Периловец.

Трима са загинали и деветнайсет са ранени, от които трима са с опасност за живота, при единайсет катастрофи през денонощието, съобщиха от МВР.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна