Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екшън в Козлодуй при опит за обир на нотаруис

През изминалата нощ в центъра на Козлодуй е бил нападнат офис на нотариус, в близост до сградата на съда, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Нападателите са изхвърлили през прозореца метална каса, принадлежала на нотариуса. Обезвреден е бил автомобил на СОТ след като са му били спукани гумите.

Малко след два часа след престрелка и преследване в Козлодуй са арестувани петима души. Те са част от престъпна група, която се опитала да открадне метална каса от офиса на нотариус. Помещението се намира на партера на жилищен блок, който е близо до съдебната палата в града. Един от групата е задържан на местопрестъплението, а друг по-късно в апартамента му. Трима са арестувани в кола, с която по първоначална информация са се опитали да заблудят полицията, че в друга част на града има друго произшествие.

Арестувани са двамата нападатели на офиса. Единият е от Бяла Слатина Георги С., а другият е известен като Огнян Парашмангела, който е бил съпричастен с обири в Пловдив. При задържането двамата са оказали съпротива, при което един от нападателите е прострелян в ръката. На мястото са задържани специални средства за разбиване на офиси, маски, оръжие.

Цветанов уточни, че това е една от т.нар групи поставени под контрол и наблюдение, които често гастролират в страната.

По публикацията работи: Ива Антонова - кор. на БНР във Враца;Агенция "Фокус"

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени