Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Атака” ще подкрепи евентуална процедура по отстраняване на президента

Партия „Атака” ще подкрепи евентуална процедура по отстраняване на президента, заяви лидерът й Волен Сидеров. Той уточни, че ще се консултира с ГЕРБ, с останалите парламентарни групи и с юристи за това дали президентът е нарушил Конституцията с обявяването на стенограмата от разговора си с финансовия министър Симеон Дянков.

Пред БНР Сидеров коментира, че в основата на атаката на Георги Първанов срещу Симеон Дянков е задълбочаването на антикорупционната политика на правителството. Зад действията на Първанов Сидеров вижда опит да бъде дестабилизирана България: "На кого служи това? Това служи на мафията, с която сега днес днешното правителство се опитва да се разправи. Тази разправа с Мафията, с Октопода явно бърка интересите на много хора в ловната дружинка на господин Първанов и той реагира, преди да станат ясни неговите връзки с олигарси, които са част от Октопода. През последните дни стана ясно, че могат да бъдат разкрити имената на български олигарси, които имат сметки в Швейцария. И по моя неформална информация там могат да се забележат и да излязат наяве хора, които са свързани също така с господин Първанов, включително негови спонсори."


От своя страна Татяна Дончева от БСП заяви, че на спора между Първанов и Дянков не трябва да се гледа като на атака на президента срещу правителството: "Правителството реши, че това е колосална атака срещу него, което просто е глупост. Това е просто гаф на министър Дянков, който той много нескопосано в разговора с президента е решил да замете, но правейки президента на глупак. Който и да е на мястото на президента в чисто човешки план няма да допусне това. Всички останали тълкувания как президентът и неговите спонсори, ловни съпартньори и т.н... Ама знаем, че президентът ходи на лов, че ходи на лов с олигарси. Като излязат притежатели на сметки в Швейцария, негови спонсори, като не могат да си докажат законните доходи, това ще бъде повод за друга атака срещу президента."

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна