Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Палестинците осъдиха подновената заселническа дейност на Израел

Палестинските власти осъдиха обявеното по-рано днес решение на израелското правителство за построяването на 112 жилища в еврейското селище Бейтар Илит на Западния бряг.

Палестинският преговарящ Саеб Ерекат заяви, че решението помрачава плановете за подновяване на израелско-палестинските преговори с посредничеството на САЩ. "Необходими са решения, и тук решението е границите от 1967-ма година с договорената размяна на територии. Ако след 4 месеца няма постигнато споразумение за две държави с границите от 1967 г. и договорената размяна на територии, тази глава може да се счита за затворена."

Съобщението за подновяване на заселническата дейност бе направено на фона на посещението в Израел на специалния пратеник на САЩ за Близкия изток Джордж Мичъл и на започващата днес визита в страната на американския вицепрезидент Джо Байдън. Целта на Мичъл и Байдън е да издействат възобновяване на израелско-палестинските преговори, една от основните пречки за което са именно еврейските селища на Западния бряг.

По публикацията работи: Евронюз/БТА

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна