Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвио Данаилов - кандидат за президент на Европейската федерация по шахмат

Силвио Данаилов ще се кандидатира за президент на Европейската шахматна федерация. В обръщение към медународната шахматна общественост мениджърът на Веселин Топалов коментира: "Аз съм човек, прекарал най-добрите години от живота си като шахматист, треньор, мениджър, организатор. В своята работа винаги съм се стремял да бъда професионалист и да се целя в по-високи стандарти."

 

Българинът ще обяви официално своята кандидатура на пресконференция в разположения на Адриатическо море хърватски град Опатия в събота, по време на Генералната асамблея на Европейския шахматен съюз. Той също така ще оповести подробностите за своята програма. Като част от нея  Данаилов посочи организирането на топ шахматни прояви на стария континент, привличането на нови спонсори към масовото шахматно движение и активни връзки и контакти с влиятелни международни дейци.

Името на изпълнителния директор на Асоциация "Голям шлем" и мениджър на Веселин Топалов беше свързвано с кандидатура за високия пост още от декември миналата година, след като президентът Георги Първанов обяви след срещата си с боса на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов, че България ще има свой кандидат за президент на ECU.

/К.И./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна