Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсенал и Байерн Мюнхен - четвъртфиналисти в Шампионската лига

Отборите на Арсенал и Байерн Мюнхен се класираха за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Арсенал - Порто - 5:0

Лондонският Арсенал не остави никакви шансове на португалския си съперник в осминафиналите на Шампионската лига, след като в мач-реванш на английска земя надделя с категоричното 5:0. Три от попаденията отбеляза Никлас Бендтнер, а Насри и Ебуе добавиха по един гол, оформяйки крайния резултат 5:0. След 2:1 за Порто в първия мач, футболистите на Арсен Венгер са тези, които продължават в следващата фаза от състезанието.

Фиорентина - Байерн Мюнхен - 3:2


Немският Байерн (Мюнхен) стана втория ¼ финалист в турнира за Шампионската лига, след като в среща-реванш от 1/8 финалната фаза на надпреварата, допусна загуба от домакина си Фиорентина с 2:3, но с успех с 2:1 в първия мач е тимът, продължаващ напред в състезанието. Варгас изведе домакините напред в резултата в 27-ата минута, като това бе и единственото попадение за първата част. Второто полувреме започна с гол на Йоветич за 2:0 в 54-ата минута, но в 61-ата Ван Бомел върна надеждите на гостите, вкарвайки за 1:2. Нов гол на Йоветич доведе резултата до 3:1, но още в следващата атака холандският национал Ариен Робен вкара решителния, последен гол в срещата, оформяйки крайното 2:3. Така с общ резултат 4:4, но два гола, отбелязани на чужд терен, лидерът в подреждането на Бундеслигата се класира за ¼ финалите.

Днес са мачовете - Манчестър Юнайтед - Милан /в първия мач 3:2 за Манчестър/ и Реал Мадрид Лион / 0:1 за Лион в първата среща/.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна