Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпоредена е подготовката на пакет от документи, уличаващ бившия земеделски министър Нихат Кабил

По повод приемането на промените в Закона за ГМО, министър Мирослав Найденов увери, че няма да се правят извънлабораторни опити, а вносните продукти, съдържащи такива съставки, ще се продават на отделни щандове.

В момента ГМО-култури не се отглеждат, категоричен беше земеделският министър. Той допълни обаче, че като добавка към фуража на животни, се използват генномодифицирани царевица и соя. Министърът на земеделието съобщи още, че е разпоредил да бъде подготвен пакет от документи, уличаващ бившия земеделски министър Нихат Кабил в неправомерно отпускане за 1,5 млн. лв. за дружеството „Булгарпродукт”.

Разпоредил съм на шефа на инспектората да подготви белия комплект с документи и след като бъде готов комплектът, ще бъде предаден на прокуратурата. Това е отново, аз заявявам, без да се счита за намеса в работата на разследващите органи или на съдебната система, смятам, че това е престъпление. Това е една схема за източване на средства и този, който е направил това, трябва да си понесе отговорността. Той е подписвал лично., посочи министър Найденов. 

По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна