Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състоянието на миньора, пострадал при срутване в рудник „Ураново”, е стабилно

Състоянието на 37-годишния миньор Николай Топов, който пострада тази сутрин при срутване в рудник „Ураново” при Симитли, е стабилно. Това съобщи д-р Александър Германов, завеждащ реанимационното отделение на Благоевградската болница. Според него, засега не е наложително миньорът да бъде транспортиран до „Пирогов” или друга специализирана лечебна клиника.

Направени са всичките необходими изследвания. За момента се касае само за една фрактура на гръдната кост. По отношение на бял дроб няма нищо, но обикновено този тип травми вървят с последващи евентуални кръвоизливи, казано на най-обикновен език. Ще остане под наблюдение в реанимация. Взети са изследвания допълнително, за да се проследява динамиката на тази травма., уточни д-р Германов.

Николай Топов е третият пострадал миньор в рудник „Ураново” през последните 24 часа. Вчера при срутване на въглищни пластове бяха ранени Атанас Стоянов и Спас Ангелов. Те са в травматологията на Благоевградската болница.

Във въгледобивното предприятие, собственост на Христо Ковашки, преди 3 години загинаха четирима души след експлозия на газ гризу. Тогава предприемачът обеща да обезщети семействата на загиналите с по 100 хил. лв., но и до сега парите не са получени.

По публикацията работи: Мария Симеонова; Страшимир Марчев - кор. на БНР в Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна