Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева с бронзов медал във финала на обръч в Португалия

Силвия Митева спечели бронзов медал във финала на обръч на световната купа по художествена гимнастика в Портимао, Португалия. Пред най-добрата ни гимнастичка се наредиха рускините Дария Кондакова и Дария Дмитриева.

Във финалите на топка и на въже българката остана 6-та, а в този на лента получи пета оценка. Титлатите и на трите уреда спечели олимпийската шампионка Евгения Канаева /Русия/. На въже среброто и бронза  извоюваха Дария Кондакова /Русия/ и Аля Гараева /Азербайджан/. Във финала на топка подгластнички на Канаева са Аля Гараева /Азербайджан/ и Нета Рифкин /Израел/, на лента Любов Чаркашина и Мелитина Станюта /Беларус/.

При девойките Анастасия Киссе се класира 4-та във финала на бухалки и 6-та в този на въже.

Ансамбълът ни в състав Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Картрин Велкова, Михаела Маевска, Гергана Ташева и Таня Цекова завърши на 4-то място във финала на 5-ет обръча. Възпитаничките на Илияна Раева останаха извън призовата тройка, след като бяха изпреварени от петорките на Беларус,  Италия и Русия.

Във финала на три ленти и две въжета българките  допуснаха три грешки, които им отредиха и 7-мото предпоследно място в класирането. Златото  извоюва ансамбълът на световните шампионки от Италия. Въпреки, че рускините също направиха доста греши и изпуснаха уред извън терена бяха класирани на второ място. Трети са гимнастичките на Израел.

Следващото състезание за световната купа е от 26 до 28 март в Каламата /Гърция/.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени