Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Лалова извън финала на 60 метра в Доха

Ивет Лалова не успя да се класира за финала в спринта на 60 метра  на Световното първенство по лека атлетика в зала в Доха (Катар). Най-добрата ни спринтьорка финишира шеста във втората полуфинална серия, като спря хронометрите на 7 секунди 41 стотни, което и отреди 19-та позиция в класирането.

Според регламента за финала се класират първите две състезателки от трите серии, плюс двете атлетки с най-добри трети времена.

"Дойдох тук в Доха и опитах да се представя по най-добрия начин, но явно пикът на спортната ми форма е бил преди месец, когато в Германия бягах 7,24 секунди. Явно не успях да се настроя и към обстановката, което не е нормално, защото имам прекалено голям опит. Моето обяснение за по-слабото ми представяне тук е, че чисто технически не успях да си уцеля бяганията. Този сезон обаче ми дава една много добра основа за лятото. Все пак знаете, че 60 метра не е моята дисциплина. Въпреки всичко съм доволна от опита който натрупах и от това си участие в голямо първенство", коментира след отпадането си на полуфинала на 60 метра Ивет Лалова.

/К.И./
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна