Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КРС ще разреши цифров мултиплекс за БНР и БНТ

Комисията за регулиране на съобщенията обяви намерение за издаването на разрешение за цифров мултиплекс за разпространение на програмите на обществените оператори БНР и БНТ. Това съобщиха от пресцентъра на комисията.

Разрешението ще бъде издадено за територията на България за срок от 15 години. Националната мрежа за наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване ще обслужва 12 града в страната: Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Кърджали, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Стара Загора и Шумен.

Условията, които Комисията за регулиране на съобщенията ще наложи за ползване на радиочестотния спектър, включват предприятието, получило разрешение, да започне излъчване на "островен" принцип до ноември 2010 г. в 7 от градовете. До декември 2012 г. следва да бъде осигурено минимум 95 на сто покритие на населението за всички зони на обслужване.

Подаването на документите трябва да стане в срок от 20 дни от датата на публикуването на официалното съобщение в национален всекидневник и на страницата на Комисията за регулиране на съобщенията.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна