Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Кокинов не коментира очаквания удар срещу нарушения от представители на властта

Градският прокурор на София Николай Кокинов отказа да коментира изявлението на премиера Бойко Борисов, че до седмици се очаква удар от страна на разследващите срещу извършени нарушения от представители на сегашната власт. Нямам представа какво точно е имал предвид премиерът, каза Кокинов.

Като бройка не мога да кажа колко са. Не е спирал контролът. Ежедневно ни сезират с различна информация за различни злоупотреби. И на действащи държавници, да. Но това е следствена тайна и не мога да я оповестявам публично., добави Николай Кокинов.

Прокуратурата не е преставала да работи по сигнали срещу магистрати, беше категоричен Кокинов. По повод репликата на вътрешния министър Цветан Цветанов: "на някои магистрати ще им изпадат зъбите, ако кажа това, което зная за някои съдии", градският прокурор каза:

На различните хора зъбите са различно закрепени, така че при различни вибрации биха могли да се разклатят или не, съответно, така да се изразя. Нали разбирате, че въпросът ви е несериозен, касателно зъбите. От дълги години градският съд е единствено компетентен и градската прокуратура да разследва магистрати. И този процес не е обвързан със смяна на никакви власти. Това е рутинна дейност и аз лично не виждам някаква драма в тази област от нашето разследване.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна