Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейбол: "ЦСКА" и "Левски" на победа от финала

 

Волейболистите на "ЦСКА" и "Левски" са само на победа от финала в мъжкото ни първенство, след като постигнаха успехи и във вторите си мачове от 1/2 финалите. "ЦСКА" надигра с 3:1 гейма като домакин "Пирин" Разлог, а "Левски" се наложи с 3:2 гейма като гост над "Нефтохимик". И двата отбора поведоха с 2:0, играе се до 3 успеха, а следващите мачове са в четвъртък.

Волейболистите на "ЦСКА" победиха "Пирин" Разлог с 3:1 гейма (17:25, 29:27, 25:20, 25:13) в собствената си зала и поведоха с 2:0 победи в 1/2 финалната плейофна серия между двата отбора за титлата. Треньорът на домакините Александър Попов направи две смени в стандартната си стартова шестица - Петър Атанасов и Николай Николов на мястото на Владислав Александров и Стоян Самунев, а треньорът на "Пирин" Мирослав Живков заложи на Йордан Желязков като титуляр вместо Александър Горбатков.

"Пирин" затрудни "ЦСКА" със силен начален удар, което доведе до голяма разлика в резултата в първия гейм в полза на гостите. Вторият започна точка за точка и така продължи до края. Въпреки че "Пирин" имаше възможност да вземе гейма, опитните състезатели на "ЦСКА" измъкнаха частта с 29:27. Третият гейм беше равностоен, но в края "ЦСКА" се мобилизира и със силна атака спечели с 25:20. В четвъртия гейм нямаше никаква интрига - "ЦСКА" доминираше на полето, което доведе до спечелване на гейма с 25:13. Най резултатен за "ЦСКА" беше Филип Майо с 23 точки, а за "Пирин" - Николай Пенчев с 18 точки.

В Бургас волейболистите на "Левски" за втори пореден път надиграха местния "Нефтохимик" след тайбрек - 2:3 гейма (19:25, 25:23, 25:18, 17:25, 10:15). Малко повече от 2 часа бяха необходими на момчетата на треньора Пламен Христов, за да вземат победата. Мачът в зала "Младост" започна като по ноти за софиянци. Те спечелиха без особени проблеми първия гейм с 6 точки аванс. Пределно мобилизирани, домакините поведоха още в началото на втората част и не допуснаха да бъдат застигнати - 25:23 за "Нефтохимик". Бургазлии бяха още по-убедителни след това и безпроблемно стигнаха до 25:18 в 3-ия гейм. 4-та част започна точка за точка до 11:11, след което настъпи пълен срив в играта на "Нефтохимик", за да се стигне до 17:25 за "Левски". В тайбрека играчите на Пламен Христов бяха значително по-концентрирани и поведоха с 10:5, за да затворят гейма при 15:10. Силен мач за "Левски" изигра Симеон Александров, който завърши с 22 точки. За "Нефтохимик" с по 14 точки завършиха Мартин Пенев и Красимир Стефанов.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна