Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА отпадна в четвъртфиналите за купата на България след пореден слаб мач в Стара Загора

Футболистите на ЦСКА приключиха участието си в турнира за купата на България, след като загубиха при гостуването си на Берое с 0:1 в мач от четвъртфиналите. Считаният за фаворит в турнира за купата тим на "червените" направи поредната си неубедителна среща през пролетта и загуби в дебюта на временния наставник Адалберт Зафиров, който замени напусналия старши треньор Йоан Андоне. Така ЦСКА от амбиции за дубъл този сезон на практика сдаде и двата трофея далеч преди края на кампанията. Столичани владееха повече топката, но трудно стигаха в опасна близост до вратата на Берое. Най-чистото положение за ЦСКА пропусна Дормушали Саидходжа, който секунди преди почивката стреля над вратата от 3-4 метра след центриране от корнер.

Старозагорци се защитаваха умело и търпеливо изчакваха своя момент. Той дойде в 73-а минута, когато Здравко Илиев центрира от дясно, централните защитници на ЦСКА се разминаха с топката и тя попадна в Искрен Писаров, който отблизо я прати в мрежата. В 87-а Спас Делев можеше да изравни, но ударът му с глава 3-4 метра не намери целта. Така Берое спечели с 1:0 и продължава на полуфиналите на турнира за купата на България.

Четвъртфинална среща от турнира за купата на България по футбол "Форд Мото-Пфое":

Берое - ЦСКА - 1:0 (0:0)

голмайстор: 1:0 Искрен Писаров 73

стадион: Берое

зрители: 9000

главен съдия: Стефан Спасов

жълти картони:

- Берое: Диян Генчев, Искрен Писаров

- ЦСКА: Йордан Минев, Дормушали Саидходжа, Борис Галчев

състави:

Берое: Пейков, Атанасов, Иво Иванов, Т.Тодоров, Илиев, Костадинов, Жеков (78-Минчев), Генчев (86-Хаджииванов), Писаров, Станков (90-Танев), Андонов;

ЦСКА: Чавдаров, Виданов, Попов, Стоянов, Минев, Янчев (83-Платини), Св.Петров, Делев, Саидходжа (87-Галчев), Трифонов, Гранден (77-Панку).

/И.Х./

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна