Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Калиакра отстрани елитен тим - 3:2 след дузпи срещу Черно море

Втородивизионният Калиакра преодоля елитния Черно море в последната четвъртфинална среща от турнира за Купата на България по футбол с 3:2 след изпълнение на дузпи. След като в редовните 90 минути никой от двата отбора не можа да вкара гол се изиграха още 30 безплодни минути в продължения и се стигна до изпълнението на дузпи. Зад бялата точка по-точни се оказаха футболистите от Каварна, които пропуснаха веднъж, докато черноморци не можаха да вкарат три пъти.

Още в първите минути гостите от Черно море взеха инициативата и не изпуснаха преимуществото си до края на полувремето. Първото изгодно положение за "моряците" създаде Маркес в четвъртата минута, когато от границата на наказателното поле стреля над врата на Добрев. В 20-ата минута Сашо Александров центрира отдясно на Георги Божилов, който стреля от движение, но топката излезе извън целта. Най-близо до гола през първата част се доближи отново Божилов. В 34-ата минута Маркес центрира и Божилов от движение шутира във вратата на Калиакра, но вратарят на каварненци отрази.

След почивката домакините наложиха териториално равновесие и на свой ред застрашиха два пъти съперника си. Най-чистото положение за Калиакра създаде Георги Станчев в 47-ата минута. Едва влязъл в игра той беше изведен лице в лице с вратаря на гостите, но шутира в тялото му. Три минути по-късно Четин Садула получи възможност да стреля от границата на вратарското поле на Пиргов, но стреля над рамката на вратата. В 90-ата минута на срещата Юруков от Черно море изпълни перфектно пряк свободен удар на метър пред наказателното поле на Калиакра, но вратарят Добрин Добрев се намеси успешно и предотврати попадение в мрежата си. С поизцедени от двубоя сили съперниците не можаха да отбележат гол и в продълженията и се стигна до изпълненията на дузпи.

 

Четвъртфинална среща от турнира по футбол за Купата на България:

Калиакра /Каварна/ - Черно море /Варна/ - 3:2 след изпълнение на дузпи, 0:0 в редовното време и след продълженията

Стадион: Калиакра

Зрители: 3000

Главен съдия: Николай Йорданов;

Голмайстори при изпълнението на дузпи: 0:1 Йордан Юруков, 1:1 Иван Райчев, 1:2 Александър Александров, 2:2 Георги Кючуков, 3:2 Иван Петков

Жълти картони:

Калиакра: Иван Райчев, Ив. Петков

Черно море: Александър Александров, Никола Домакинов, Р. Бачев, Ат. Борносузов

Състави:

Калиакра /Каварна/: Д. Добрев, Ант. Димитров (70-Ф. Флоров, Ив. Петков, Ив. Райчев, Ст. Стефанов, Г. Кючуков, Д. Стоилов (46-Г. Станчев), В. Михайлов, Ч. Садула, Ал. Събев, М. Бонев

Черно море /Варна/: И. Пиргов, А. Жуниор (56-Й. Юруков) Р. Бачев, Н. Домакинов, Т. Дяков, Ат. Борносузов, Д. Димов, Г. Божилов (62-Т. Колев), Ал. Александров, С. Александров, Ели Маркес (81-Г. Заков)

 

/И.Х./

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени