Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотополигон "Горна Росица", край Севлиево с нов ултра модерен медицински център за 240 000 лева

120 пилоти в класовете МХ 1, МХ 2 и жени ще се борят за първите златни отличия за 2010 година в първия кръг на световния шампионат по мотокрос. Състезанието ще се проведе събота и неделя на най-добрият мотополигон в света  "Горна Росица", край Севлиево.

Единственият ни представител в надпреварата ще е Петър Петров, който ще дебютира като заводски състезател в клас МХ 2 на италианския тим SRS Хонда. Младата ни надежда се надява да се представи на ниво пред родна публика и да завърши и двата манша на надпреварата.

По време на състезанието на мотополигон "Горна Росица" ще бъде открит най-модерният медицински център в първенството на планетата. Построяването и оборудването на центъра е на стойност 240 000 лева. Той разполага със зали за реанимация, манипулация и допинг контрол, санитарни възли, кабинет за главния лекар и стаи за медицинския персонал. Изградени са площадка и хале за медицински хеликоптер.

Близо един милиард и сто милиона души са наблюдавали световния шампионат по телевизионните мрежи през миналата година. Рекламната заставка на "Дестинация България" излъчена по Евроспорт е на стойност 3 милиона лева. Това заяви председателят на организационния комитет по провеждането на Големите шампионати у нас Румен Петков.

Гран при на България стартира още в събота в 9:25 сутринта със свободните тренировки при жените. Следват квалификации в трите класа до 17 часа, след което състезателите ще се оттеглят в почивка.

Официалното откриване е в неделя от 10 часа, като последователно на трасето ще се проведат стартовете на жените, състезателите от МХ2 и гвоздеят в програмата с надпреварата при МХ1. Билетите за зрители са с цена 10 лева.

Според председателят на комисия "Мотокрос и супермото" към Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб, сезон 2010 ще е изключително важен. В клас МХ 1 двигателите на моторите става 350 кубика, а в клас МХ 2 се въвежда възрастово органичение до 23 години.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!