Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗК ще има дежурни екипи през празничните дни

По време на Великденските празници в цялата страна ще дежурят екипите на Комисията за защита на потребителите, съобщи нейният председател Дамян Лазаров пред БНР. Сигнали за измами и нарушения от страна на търговците, можем да подаваме и на телефона на потребителите 0700 111 22, на който до 20 часа ще има дежурен експерт, който ще дава консултации на граждани.

От Комисията за защита на потребителите очакват и засилен интерес към различните търговски продукти. За да не попаднем в неловката ситуация да не бъдем измамени трябва да сме добре информирани.

"През почивните дни независимо, че днес и утре ще се концентрират хората в покупки, част от тях ще се ползват и туристически услуги. Някои от тях са посетили различни туристически обекти, други се очаква да ги посетят, така че ние имаме тази готовност да можем да бъдем навсякъде където е необходимо, ако някой ни потърси," обясни Дамян Лазаров.

В последните няколко години се забелязва тенденция много от потребителите да бъдат по-активни в подаването на сигналите за измами. Независимо от това обаче търговците променят подходите за подмамването на клиентите, посочи Лазаров:

"С различни награди, с различни съобщения за промоция, награда, която реално няма тази стойност, която потребителят би очаквал или пън не би я получил. Промоционални цени, които са актуални за този търговски обект, за който става въпрос, съобщението му – това не значи, че пазарът не предлага и по-добри цени от тези, които съответното рекламно послание излъчва. Съобщение за топ стоки, които привличат потребителите с атрактивни цени в търговския обект ги няма, а целта е само да отидат потребителите там и след това да могат да направят покупката."

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна