Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Винъс Уилямс и Ким Клайстерс на финал в Маями

Белгийката Ким Клайстерс надигра в изключително драматичен и оспорван полуфинал сънародничката си Жюстин Енен със 6:2, 6:7, 7:6 в единия полуфинал на силния тенис-турнир в Маями, с награден фонд 4,5 милиона долара и ще спори за титлата с американката Винъс Уилямс.

Ако спечели, това ще бъде 37-и трофей за Клайстерс в кариерата й. Уилямс стигна до финала, след като преодоля Марион Бартоли (Франция) с 2:0 сета.

Клайстерс доминираше в първия сет, а също така и в началото на втория, където поведе с 3:0. Но след това Енен се върна в мача и докара нещата до тайбрек, който спечели. В решаващия трети сет двете бивши номер 1 в женския тенис показаха солидна игра, спечелвайки сервисите си с едно изключение, където си размениха по един пробив. Така Клайстерс можеше да спечели мача и преди тайбрека, но направи двойна грешка и даде глътка въздух на Енен. В тайбрека Жюстин влезе с повече устрем, поведе с 2:0, но Клайстерс обърна развоя му до 6:3 в своя полза. След това Енен изравни до 6:6, но Ким направи две страхотни отигравания, които й донесоха победата. Най-напред реализира воле близо до мрежата, а след това с форхенд по правата взе и мача.

Седемкратната победителка в Големия шлем Винъс Уилямс проби сервиса на 13-ата в схемата Бартоли още в първия гейм. В деветия Винъс отново реализира пробиви и си осигури аванс от 6:3 в началния сет. Във втория сет французойката опита обрат при 1:3, когато успя да пробие сервиса на Винъс, но Уилямс веднага отвърна по същия начин и възстанови аванса си. Така по-голямата от двете сестри Уилямс ще се опита да спечели за четвърти път този турнир.

 

Полуфинални срещи от женската схема на турнира по тенис в Маями, с награден фонд 4,5 милиона долара:

3-Винъс Уилямс (САЩ)- 13- Марион Бартоли (Франция) 6:3, 6:4

14-Ким Клайстерс (Белгия)- Жюстин Енен (Белгия) 6:2, 6:7 (3:7), 7:6 (8:6)

Финалната среща между Винъс Уилямс и Ким Клайстерс е утре, 03 април.

 

/И.Х./

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна