Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Робин Сьодерлинг и Томаш Бердих ще играят в единия полуфинал в Маями

Шведът Робин Сьодерлинг и Томаш Бердих от Чехия се класираха за полуфинала на турнира в Маями, където ще се изправят един срещу друг. Бердих успя да се върне в мача срещу Фернандо Вердаско /Испания/, въпреки че изоставаше с 0-1 сета. Сьодерлинг пък имаше далеч по-малко трудности с руснака Михаил Южни.

Бердих, номер 16 в схемата на турнира, в предишния етап елиминира звездата и номер 1 Роджър Федерер. Сега в първия сет той така и не успя да намери момент за обрат и го загуби с 4:6. Във втория сет играта също не му вървеше, но няколко непремерени действия на Фернандо Вердаско го оставиха в мача, изпращайки сета в тайбрек.

В третия сет обаче чешкият състезател излезе коренно променен и с агресивен стил измъкна победата. В другата полуфинална двойка се срещат Рафаел Надал (Испания) и Анди Родик (САЩ).

"Аз играх наистина доста добре при завръщането ми на корта и съм доволен. Знам, че не съм в топформа, но целта ми на този турнир е изпълнена- вече изиграх достатъчно мачове, заяви Сьодерлинг, който победи Южни и на финала на турнира в Ротердам през февруари. Доволен съм как реализирах сервисите си, но като цяло имам още работа, за да вдигна нивото".

В мача Бердих - Вердаско чехът успя да пробие сервиса на съперника си в седмия гейм, което се оказа решаващо. "Наистина не мога да кажа, че контролирах събитията в цялата среща. Вероятно затова и Фернандо е разочарован - не беше по-слаб, за да загуби. Но така е в този спорт - един продължава напред, радваше се Бердих.

 

Четвъртфинални срещи от мъжката схема на турнира по тенис с награден фонд 4,5 милиона долара:

5-Робин Сьодерлинг (Швеция)- 13-Михаил Южни (Русия) 6:1, 6:4

16-Томаш Бердих (Чехия)- 10-Фернандо Вердаско (Испания) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4

 

/И.Х./

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна