Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров с 32-ро време в квалификациите на световното по мотокрос в Севлиево

\r\nПетър Петров - 32-ри в квалификацията за време на световното в Севлиево
Снимка: www.bfm.bg

Петър Петров даде 32-ро време в квалификациите, валидни за утрешния първи кръг от Световния шампионат по мотокрос за Голямата награда на България. Състезанието се провежда на най-добрия мотополигон в света "Горна Росица.

Пилотът на SRS Хонда в клас МХ 2, за когото надпреварата край родния му град Севлиево е дебют изостана с почти цяла минута от най-бързия в официалните тренировки Кен Роксен /Германия/.

"Това е моето домашно състезание и исках да се представя по-добре. Всичко това ме притесни доста и не успях да се представя на ниво. Моята цел е да взимам точки и ще се опитам да я постигна още в първия манш в неделя", заяви 15-годишният Петър Петров, който кара за първа година в световния шампионат.

В квалификациите за време в клас МХ1, в който тази година участват мотоциклети с обем на двигателя 550 кубубически сантиметра победител е друг германец - Максимилиан Нагл. Пилът на КТМ успя да изпревари своя нов съотборник и миналогодишен световен шампион Антонио Каероли от Италия, а между тях двамата в първия манш утре ще стартира французинът Себастиан Пурсел с Кавазаки.

Германия записа пълен успех в квалификационния ден, след като Стефани Лайер с КТМ затвърди доминацията си в световния шампионат при жените с победа в първия манш. Киара Фонтанези от Италия с Ямаха остана на второ място, а трета се класира германката Лариса Папенмайер, която е пилот на Сузуки.

Утре преди официалния старт на състезанието на мотополигон "Горна Росица" ще бъде отрит новия ултра модерен медицински център на стойност 240 000 лева. Той разполага със зали за реанимация, манипулация и допинг контрол, санитарни възли, кабинет за главния лекар и стаи за медицинския персонал. Изградени са площадка и хале за медицински хеликоптер.

Очаква се гост на официалната церемония да бъде премиерът на Република България и почетен председател на Организационния комитет Бойко Борисов.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна