Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Полицията си е свършила перфектно работата при ареста на Николай Цонев

Полицията си е свършила перфектно работата при операцията по задържането на бившия военен министър Николай Цонев - това коментира в Севлиево министър-председателят Бойко Борисов и призова да не бъдем толкова състрадателни към хора, които са причинили щети.

Прокурорът не бива да говори такива неща, защото той е върховен господар на всичко, което се случва – от ареста до искането на мярката, коментира още премиерът по повод казаното от зам.-градския прокурор на София Роман Василев при задържането на бившия министър на отбраната Николай Цонев. Всичко друго според Борисов е било в рамките на правилниците.

"Нека не бъдем толкова състрадателни към, говоря по принцип, хора, които са ни нанесли огромни щети. Във времето на финансово-икономическа криза, 40 млн. знаете ли колко пари са? Знаете ли колко трябва за децата, които имат такива заболявания, много редки? И за тях няма. А вие ви дожаля за кое? Че за момент го сложили да клекне?", заяви премиерът.

По думите на министър-председателя братя Юзеирови, които се опитаха да регистрират партия ОТОМАН, не заслужават интереса на медиите. 

"Ако вие не им обръщате внимание, никой няма да знае за тях. Защото не могат да съберат и 50 човека, събрали децата. Те на вас разчитат, за да им се чуе името. Аз не се интересувам от тях. Просто вие ги правите известни. Не ги правете. Защото не заслужават. Те обиждат държавата, обиждат нас, обиждат съседите ни турци, ако щете", каза още премиерът.

По случая службите работят много внимателно и са направили каквото трябва, увери Бойко Борисов.

По публикацията работи: Велина Махлебашиева - кор. на БНР в Габрово
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна