Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по етика и антикорупция към ВСС ще изслуша прокурора Роман Василев

На извънредно заседание днес Комисията по етика и антикорупция към Висшия съдебен съвет ще изслуша заместник градския прокурор Роман Василев. Причината е поведението на Василев при ареста на бившия военен министър Николай Цонев.

Пред "Хоризонт" Божидар Сукнаров от ВСС заяви, че е възможно съветът да образува диспциплинароно производство срещу заместник градския прокурор, ако бъде установено, че Василев е нарушил етичните правила.

"И в хода на това производство вече ще се установи дали е извършил действително нарушение, дали то е умишлено и следва ли да понесе дисциплинарна отговорност и каква да бъде тя. Аз не можах да идентифицирам неговия глас, защото лично не го познавам, но след като самият той казва, че е изрекъл тези думи, за които вече съжалява, значи нещата, според мен, са доста в напреднала фаза на доказване", заяви Сукнаров.

Късно снощи в Пловдив премиерът Бойко Борисов определи поведението на Роман Василев като недопустимо, защото компроментира операцията по задържането на Николай Цонев. Министър -председателят каза, че по започналите вече разработки могат да се очакват още арести.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна