Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Ангелов не е убеден, че е необходима дублираща комуникационна система

Министърът на отбраната Аню Ангелов изрази скептицизъм, че комуникационната система "Странджа 2", заради която избухна скандалът с бившия военен министър Николай Цонев, ще може да бъде изградена.

Министър Ангелов не е убеден и че има необходимост от дублираща комуникационна система, тъй като и сега военните имали система за комуникация във военно време. От депозираните 40 млн. по договор 26 са били изхарчени, каза министър Ангелов. С останалите 14 можело да бъде изградено поне едно направление по проекта "Странджа 2". Факт е обаче, че и сега няма пари за този проект, каза военният министър. 135 млн. лв. е стойността на цялата система "Странджа 2".

Аню Ангелов изрази съжаление, че за първи път военен министър попада под ударите на закона. За предоговарянето на модернизационните проекти Аню Анеелов посочи, че се разговаря с фирмите за доставка и плащане на три, а не на пет транспортни самолета "Спатран", а с платените пари за доставката на хеликоптерите "Пантер" да се покрият задълженията за хеликоптерите "Кугър".

Министър Ангелов представи членовете на политическия си кабинет. Августина Цветкова е заместник-министър на отбраната, а Николай Милков ще бъде първият постоянен секретар.

По публикацията работи: Добромир Видев - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна