Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР отпуска помощ на семействата на загинали полицаи

По 3 хиляди лева ще получат семействата на полицаите Кънчо Кънев и Петър Георгиев, загинали в катастрофа при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщи във Велико Търново министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като се поклони пред тленните останки на двамата служители на МВР. Той каза, че ведомството ще направи всичко възможно да помогне и на децата им.

На 6 април 40-годишният Кънев и 39-годишният Георгиев, които работеха в полицейския участък във великотърновското село Ресен, се удариха челно със служебния си автомобил в линейка, когато отиваха по сигнал за кражба на гориво.
По думите на министър Цветанов вероятна причина за трагичния инцидент е несъобразена скорост на двата специализирани автомобила. Той подчерта, че двамата полицаи са бързали, защото са имали хъса и желанието да заловят извършителите и в разцвета на силите си са загубили живота си в тази екстремна ситуация.

Ден на траур е обявен в седемте села от полицейския участък, в която служеха загиналите полицаи. За да ги изпратят в последния им път, се стекоха стотици полицаи и жители на селата. На поклоненията бе и главният секретар на МВР Калин Георгиев.
По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна