Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ливърпул" - "Атлетико" и "Хамбургер" - "Фулъм" в полуфиналите на Лига Европа

 

Отборът на "Ливърпул" е на път да спаси сезона след слабото представяне във Висшата лига на Англия с класирането си за 1/2 финалите в турнира "Лига Европа". В 1/4 финална среща реванш англичаните надиграха на "Анфийлд" португалския "Бенфика" с 4:1 и с общ резултат 5:3 продължават напред. Домакините "нокаутираха" съперника си в рамките на 7 минути - Дирк Каут вкара в 27-та минута, а в 34-та Лукас Лейва направи 2:0.

След час игра Фернандо Торес вкара за 3:0 и на практика реши двубоя. 10 минути по-късно обаче Оскар Кардосо върна един гол от фаул и даде илюзорни шансове на "Орлите", за 1:3, но Торес довърши португалците с 2-то си попадение 8 минути преди края на мача.

В спор за място във финала в Хамбург "Ливърпул" ще играе срещу родния клуб на Фернандо Торес - "Атлетико" Мадрид, който отстрани "Валенсия". "Дюшекчиите" устискаха 0:0 като домакин срещу сънародниците си и благодарение на равенството 2:2 на "Местая" продължават в 1/2 финалите.

Друг английски тим - "Фулъм" продължи приказката си в турнира, след като отстрани германския шампион "Волфсбург" с общ резултат 3:1. На реванша англичаните вкараха ранен гол чрез Боби Замора още в 20-та секунда и си осигуриха класиране за такава фаза за пръв път в историята си.

За място във финала "Фулъм" ще трябва да отстрани друг германски тим - "Хамбургер", който не срещна проблеми от белгийския "Стандарт" Лиеж, побеждавайки го и като гост с 3:1. 2 гола вкара Младен Петрич, а един добави Гереро.

Резултати от 1/4 финалните мачове реванш от "Лига Европа".:

"Атлетико" Мадрид - "Валенсия" - 0:0 - общ резултат 2:2
"Ливърпул" - "Бенфика" - 4:1 - общ резултат 5:3
"Стандарт" Лиеж - "Хамбургер" - 1:3 - общ резултат 2:5
"Волфсбург" - "Фулъм" - 0:1 - общ резултат 1:3

Забележка: Отборите в по-тъмен шрифт се класират за 1/2 финалите.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна