Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова си избра заместник кметове от СДС и ДСБ

СДС и ДСБ получиха зам.-кметски постове в Столична община. Христо Ангеличин от ДСБ и Иван Сотиров от СДС поемат ресорите „Образование” и „Сигурност”, обяви кметът Йорданка Фандъкова.

Няколко месеца, след като зае кметския пост, Йорданка Фандъкова реши да определи зам.-кмет по образованието – ресор, който самата тя ръководеше, преди да стане министър. Изборът й се е спрял на Христо Ангеличин. В момента той е общински съветник от ДСБ. Бившият син депутат Иван Сотиров пък ще заеме поста на зам.-кмет с отговорности общественият ред, сигурността и управлението при кризи. По думите на Фандъкова поканата към двамата е коректен жест от нейна страна в отговор на подкрепата на сините за кандидатурата й за кмет на София.

"Не съм имала никакъв натиск. Просто смятам, че наистина е коректно, след като очакваме в Общинския съвет да се разглеждат всички въпроси в партньорство, е добре да има техни представители. Мисля, че това е добре за общата ни работа," подчерта кметът на София.

Йорданка Фандъкова е категорична, че структурните промени няма да доведат до увеличаване на бюджета на общинската администрация.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна